Agenda & Nieuws Activiteiten 1e Trim.
Activiteiten 2e Trim. Activiteiten 3e Trim.
 Mission Statement
 Leefgroepen
     Lager onderwijs
     12- tot 14-jarigen
     15- tot 18-jarigen
 Scholen
 Studie en begeleiding
 Kamers
 Maaltijden
 Info
     Dagindeling
     Personeel
     Openingsuren
 Prijzen
 Contact
 Français
Webdesign by Wikon

Maaltijden
 
 
 
Soms lijkt het dat eten één van de belangrijkste dingen is die mens (en intern) dagelijks doet. Het is in ieder geval de standaardvraag die aan een nieuwe intern in het begin van het nieuwe schooljaar gesteld wordt.

Het is dan ook vanzelfsprekend dat er op het internaat veel aandacht aan besteed wordt.

In principe ziet er een dagmenu als volgt uit:

Ontbijt: koffie, thee, melk of water samen met boterhammen met naar keuze confituur, choco, kaas of vleesbeleg. Op dinsdag kan je er chocolade bij krijgen en op donderdag is het cornflakes.

Middag: alle internen blijven de ganse dag op school. Zij eten dan ook hun lunchpakket dat ze ‘s morgens gemaakt hebben.

Vier-uurtje: iedereen kan koffie, thee, melk of water gebruiken samen met een boterham naar keuze. Op dinsdag kan je yoghurt krijgen en op donderdag een wafel of koek.

Avondeten: Het avondeten is steeds warm. Wij kiezen niet voor een ‘self-service’-systeem, maar iedereen zit gewoon aan tafel en het eten wordt aan tafel geserveerd. Het menu is gevarieerd en uitgebalanceerd, zonder uit het oog te verliezen dat er voor jonge mensen gekookt wordt. Op woensdag (dan wel ’s middags) zijn het steevast frietjes.