Agenda & Nieuws Activiteiten 1e Trim.
Activiteiten 2e Trim. Activiteiten 3e Trim.
 Mission Statement
 Leefgroepen
     Lager onderwijs
     12- tot 14-jarigen
     15- tot 18-jarigen
 Scholen
 Studie en begeleiding
 Kamers
 Maaltijden
 Info
     Dagindeling
     Personeel
     Openingsuren
 Prijzen
 Contact
 Français
Webdesign by Wikon

BloteVoetenPad 28-09-2011
 
 
 
Mooi weer... eind september... dat hebben we nog niet veel gehad! Tja wat gaan we doen? Kent er iemand het bloten-voeten-pad? Euh, neen! Ok, dan gaan we daar naar toe!
 
 
En dat viel reuze mee! 25°C, voeten in de modder, voeten in het water, in het zand... Meer moet dat niet zijn!
 
 
Op de boerderij 18-10-2011
 
 
 
Onder onze internen is er ook een stevige delegatie die naar de PIBO, de landbouwschool in Tongeren gaat. Ze hebben daar zelf een internaat, maar omdat dat internaat volzet is, wijken sommige leerlingen naar ons internaat uit. Gelukkig hebben we onder de opvoeders iemand van boeren-komaf en kunnen we de jongens (maar ook meisjes) af en toe een gepaste avondactiviteit aanbieden. Neen, neen, geen bier of kermis, of nog erger shoppen, maar maïs afdoen of bieten rooien, dat is waarvoor ze uit hun kot komen!
 
 
 
Schaatsen 19-10-2011
 
 
 
De dagen worden korter, de temperaturen zakken... de winter komt eraan! En wij bereiden onze internen hierop voor door te gaan schaatsen :)
 
 
 
HALLOWEEN!!! 26-10-2011
 
 
 
Halloween betekent voor de één pompoenen leegmaken en er soep van maken. Voor de ander betekent het taartjes bakken. Voor beide activiteiten hadden we in ieder geval een heel team klaar staan!
 
 
 
 
Hengelhoef 09-11-2011
 
 
 
Terwijl het buiten nog steeds mooi is, gaan we zo langzaamaan toch naar de winter toe. Maar dat hield ons niet tegen om even subtropische temperaturen op te zoeken in Hengelhoef.
 
 
 
 
Stadsspel 16-11-2011
 
 
 
Voor activiteit van deze week had Bas eens diep nagedacht. Wat hebben we dit jaar nog niet gedaan... zwemmen? Check! Bioscoop? Check! Bowling? Check! Al maar goed dat Bas een man met vele trucjes is, want hij bedacht een leuk stadsspel!
 
 
Veel zoekwerk, allerlei opdrachten en halve stunten, verloren lopen!! Ook dat kan in Borgloon!
 
 
Winterland 23-11-2011
 
 
 
Ieder jaar trakteer de papa van Fréderique ons op een rondje Winterland! Ook dit jaar mochten we met zijn allen gaan schaatsen, shoppen en spelen in Hasselt. Heerlijk om met zijn allen de winterse sfeer op te snuiven! Hartelijk dank aan Dhr. Schoenmaeckers!
 
 
 
 
Sint Niklaas 30-11-2011
 
 
 
Je zou het niet geloven, maar er zijn hier wel degelijk brave kindjes!! Daarom kwam de Sint ons een bezoekje brenegen.
 
 
Helaas voor Ines, maar Pieterman wist van haar toch een aantal dingetjes, waar door ze even aan haar oren moest getrokken worden!
 
 
KARTING!! 30-11-2011
 
 
 
Eindelijk!!! Na vele weken zeuren gingen we eindelijk eens karten in Bilzen. Snelheid, verbrand rubber, benzine, dat is waar de jongens en meisjes van IMB op kicken!
 
 
Sommigen keken heel gemeen voor ze de baan opgingen... Stress?? Agressie??? Angst??? Wie weet.... Om echt professioneel over te komen hadden we natuurlijk ook onze mooiste pitspoezen meegebracht! Oh ja... het belangrijkste: wie had de snelste tijd? Koray? Helaas, neen! Steffie? Euh, bijna. laten de zeggen dat de oudste deelnemer het snelste was :)
 
 
Kerstfeestje 21-12-2011
 
 
 
Nu alle grote interntjes weg zijn, draait alles rond onze allerkleinsten. Bas & Ines gooiden weer eens alle remmen los en bouwden een fijn kerstfeestje.
 
 
Eerst wat spelletjes, later werden de cadeautjes opengedaan, om met de heerlijke taarten van Bas te eindigen.